13 maart 2014

Hoe wordt je gelukkig?

 Het is net als de pot goud aan het einde van de regenboog.. Die nieuwe auto, dat grotere huis, als ik de loterij win, die nieuwe baan, als de perfecte partner op mijn pad komt .. dan ben ik helemaal gelukkig.. Dan vind ik die pot goud aan het einde van de regenboog..

En dan ben je op die plek waar de pot met goud zou zijn.. en dan is de regenboog weer ergens anders.. de pot goud ook.. want even ben je gelukkig en dan komt het volgende doel..

Je gelukkig voelen door het bereiken van een extern doel is het tijdelijk opheffen van een verlangen, het opheffen van een ontevredenheid met de situatie zoals die nu is.. je financiële status, je onzekerheden, je onrust, je zelfbeeld..

En als je het buiten jezelf blijft zoeken gaat het nooit over.. zoals die pot goud aan het einde van de regenboog die zichzelf steeds verplaatst als je denkt dat je er bent..

Maar als je tevreden bent met wat er nu is, hoef je het verlangen naar geld, liefde, status, rust en geluk niet meer in te vullen.. het is er al..

Geluk zit alleen maar in jezelf.. in het nu.. en als je het gevonden hebt wordt je onafhankelijk van alle externe factoren die ons in de westerse maatschappij zijn aangeleerd.. geld, aanzien, macht.. tijdelijk heel fijn voor het ego, maar het bereiken of het vasthouden daarvan kost ons zoveel stress, onrust, energie, angst en gezondheid..

Geluk kun je alleen maar vinden door.. lees meer: 
http://www.maxximize.nl/hoe-wordt-je-gelukkig/


Geen opmerkingen: