25 oktober 2005

NLP & Psychiatrie: stofjes and happyness

Sommigen NLP-ers beweren dat de enige "truuk" om een gelukkig leven te hebben, gewoon positief denken is! He He, gewoon positief denken, ja lekker makkelijk, denk maar ffe altijd positief .... be realistic guys!

Stofjes doen ook een boel, geen twijfel over mogelijk!. Alcohol verandert hoe mensen zich voelen én gedragen, (stoppen met) roken ook, zo was mijn buurman 6 weken lang zo sjagrijnig dat de buurvrouw bijna wilde scheiden :). Van cocaine worden sommigen tijdelijk ook wel blij .... Van Red-bull wordt je fit .... etc..... etc... en schijnbaar zijn ca 1 miljoen mensen in Nederland aan de antidepressiva. Verder niets mee aan de hand behalve dan dat hun hersenen gewoon één stofje te weinig aanmaken, elke dag / week een pilletje en verder gewoon hele normale mensen. Het gaat hem dus om én positief denken én minstens net zo belangrijk de juiste stofjes in je lijf.

Wat is nu het belangrijkste en moet ik dan altijd alleen maar positief denken ? Volgens mij is het zo dat je als je dicht bij je zelf bent je juist ook eens een keer flink sjagrijnig ergens om mag zijn! of kwaad! of verdrietig! Dan toon je nl ook respect aan je gevoel en ben je eerlijk tegenover jezelf!

Altijd maar "ach het is niet zo erg.... kom op, gewoon positief denken" kan er ook voor zorgen dat je een van jezelf wegvluchtende zweverige slappe krant wordt die zichzelf niet serieus neemt. En hoe kan de wereld dat dan doen als jij jezelf niet eens serieus neemt.

En alleen een dosis van de juiste stofjes dan ? ha ha , nu wordt het ingewikkeld: in de film "what the bleep we know..." verklaren wetenschappers dat in "glas 1" waarop ze een briefje met een positief woord hadden geplakt de structuur van de watermoleculen veel gezonder was dan in "glas 2" waarop een negatief woord was geplakt! Nu is ons lichaam meer dan 70% water... wat zouden in dat geval negatieve of postieve gedachten dan wel niet met de (cel) structuren van ons lichaam kunnen doen....

Kom op Jan.... positief denken ...... ik ben gezond .... aha stofjes .... ik ben nog gezonder ..... aha .... de wereld is mooi ..... tof die herfst :)

Geen opmerkingen: