02 december 2005

NLP communicatie en handen



Handen, wat doen handen bij communicatie?;
handen vertellen je waar iemand’s aandacht naar uitgaat !

Oké nu maar eens op handen gaan letten;

Macho cowboys in westerns hebben vaak hun duimen in hun riem en hun handen voor hun kruis. Niet alleen gewoon een makkelijke houding maar ze richten hun aandacht daarmee ook op hun kruis en benadrukken daarmee hun mannelijkheid.

Als je mensen hoort praten over hun gevoel, waar zijn dan vaak hun handen ?…. juist ja… in elkaar gelegd op hun onderbuik.


“Denk nou eens na” zei Henk terwijl hij met zijn wijsvinger naar zijn hoofd wees.

Die autoritaire directeur heeft wel een heel erg dikke gouden ring aan zijn hand. Goh … misstaat niet bij de foto van die Porsche aan de muur… benadrukken van status..

Een medewerker kwam bij zijn baas en zei “ik heb echt die deur niet open gelaten” terwijl hij zijn handen naar buiten draaide en de binnenkant van zijn handen liet zien. Een andere medewerker kwam bij dezelfde baas en zei “ik heb echt die deur niet opengelaten” terwijl hij zijn handen naar binnen draaide en met de handpalmen naar beneden op tafel legde. Er kan van alles onder die handen op tafel liggen… ze verbergen dus iets…. De binnenkant van je handen laten zien echter, de kwetsbare OPEN kant dus ... geeft aan dat je niets te verbergen hebt.

Je praat met een vrouw en ze streelt met haar handen door haar haar … of ze strijkt haar kleding goed… haar handen zijn dus bezig met haar uiterlijk. Schijnbaar vindt ze in jouw aanwezigheid haar uiterlijk belangrijk!

Waar gaat je hand naartoe als je iemand begroet? … Communicatie en handen fascinerend !

Binnenkort meer over communicatie en “voeten” jawel !

Jan van Hoof NLP communicatie en handen

Geen opmerkingen: