26 maart 2010

NLP op leeftijd, een NLP-opleiding: leeftijdsgebonden of tijdloos ?

De uitspraak: “Je bent nooit te oud om te leren” is alom bekend. Ook voor NLP geldt dat leeftijd absoluut geen rol speelt. Hoe oud je ook bent: er is altijd een tijd om aan de slag te gaan met je persoonlijke en communicatieve ontwikkeling. Dit bewijs zien wij heel duidelijk terug in ons instituut in Zeeland waar komende juni onze eerst 65+ Master practitioner afstudeert. En zoals het er nu naar uitziet nog met vlag en wimpel ook.

Maar da’s nog niet alles: in de nieuwe practitioner groep die in september 2010 aanvangt zitten niet alleen twee 65-plus vrouwen, maar zelfs een 75-jarige dame. Onze 75-jarige leerling is een fantastische ambassadeur die iedereen motiveert om NLP te gaan doen: “Want dat maakt je leven een stuk aangenamer”, zoals ze dit zelf verwoordt.
Examen gaat ze niet doen, het gaat haar niet om het papiertje maar om de inzichten en de persoonlijke groei die ze tegemoet gaat. 

Onze vier ‘oudere’ leerlingen zijn in elk geval erg gemotiveerd om hun nieuwe kennis en ervaring in de praktijk te brengen binnen hun privé-leven en in alle activiteiten die ze vervullen (bestuursfuncties, vrijwilligerswerk etc.).
We zullen u de komende tijd op de hoogte houden van de dames en hun ervaringen op deze blog met jullie delen. Wellicht is het een stimulans voor twijfelaars op leeftijd.

Lilian Bakels & Ellen Minderhoud

informatie over Lilian Bakels en Ellen Minderhoud klik hier >>

Geen opmerkingen: