13 oktober 2005

NLP, life is what you make it!

Mooi zo'n eerste posting. Na een website is een blog leuk omdat je makkelijk realtime alles van overal kunt delen. Deze Blog gaat over wat je van je leven maakt. Als NLP-er is namelijk mijn grootste learning dat je wereld in je hoofd zit en niet buiten. Buiten is de materie maar wat jij daarvan ziet en ervan maakt gebeurt in de filters in je hoofd. Die zijn weer het resultaat van je verleden en iedereen en alles die daar onbewust iets aan hebben toegevoegd of afgebroken én je stemming van het moment.

Maakt het nu uit óf je echt op een bounty eiland ligt of er met je ogen dicht over droomt, je de warmte van de zon op je huid voorstelt, de geur ruikt? wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat in beiden gevallen dezelfde hersengebieden actief zijn!!! Voor je hersenen lijkt er weinig verschil.

Waarom vertellen meerdere getuigen die een delict van dezelfde positie hebben gezien andere details óf zelfs een heel ander beeld van wat er is gebeurd.

Waarom kruipt de ene mens in elkaar als er iets spannends gebeurt en krijgt de ander er een enorme kick van? (Ikzelf vindt bijvoorbeeld presenteren voor grote groepen mensen een enorme kick, voor anderen is het hun worst nightmare. De zaal en de mensen zijn hetzelfde....

Dus het is niet de wereld om je heen die jouw werkelijkheid schept maar dat ben je zelf!!

Als je dat snapt then "it's time to maxximize your life!"

1 opmerking:

Jan van hoof zei

dit is een test van mezelf